Vitis Aurunca – Danmark

Import/salg af vine i Danmark og Norden fra Vitis Aurunca, som producerer vine i Campania området omkring Napoli i Italien. Vinen fra Vitis Aurunca er ejendommelig grundet produktionen mellem Massico bjerget, det vulkanske jordområde med vulkanen Roccamonfina og det Tyrrhenske hav, som skaber et særligt mikroklima for druernes modning, hvilket giver vinen sin særlige smag, fylde og kraft. Resultatet bliver en ”Falerno del Massico”, den mest berømte vin og mest ansete siden oldtiden i Italien. Sagt af mange for at være den første D.O.C. klassificeret vintype.

Læs mere om Vitis Aurunca – Danmark i artiklen fra “Vores Avis” via dette link “Fra Napoli til Nordjylland: Skal julevin og juletræ være fra Arden-området i år..?

samt på vores FaceBook side: Vitis Aurunca – Danmark v/Rostrup Hedegård

Mariella D.O.C. Falerno del Massico – Rødvin

Vinen har en intens rubinrød farve med lilla nuancer.
Efter en nøjsom selektion af druerne bliver disse fermenteret i 25-30 dage ved en temperatur på 25°C. Efterfølgende bliver vinen lagret på nye egetræsfade i 12-18 måneder.
Lagringen på egetræsfade tilføjer vinen en rig struktur af tanniner, som giver en vedvarende bouquet og behagelig smag unden at være alt for dominerende.

Årgange: 2014 , 2015

Drue: Primitivo & Barbera

Margherita D.O.C. Falerno del Massico – Rødvin

Vinen har en meget intens rubinrød farve.
Efter en nøjsom selektion af druerne bliver disse fermenteret i 25-30 dage ved en temperatur på 25°C. Efterfølgende bliver vinen lagret på nye egetræsfade i 12-18 måneder.

Margherita er en vin fremstillet på Aglianico (100 %) druer, som er dyrket på skråningerne af Monte Massico bjerget. Den termiske undergrund og den saltholdige luft fra kysten giver vinen en kompleks og fyldig struktur. De silkebløde tanniner gør vinen elegant og er rig på balsamiske og krydrede noter.

Årgange: 2016

Drue: Aglianico

Agnese D.O.C. Falerno del Massico – Hvidvin

Krydret og kompleks bouquet med noter af vilde blomster og citrus.
Efter plukning bliver druerene hurtigt transporteret til vinkælderen og presset nænsomt. Vinen filtreres og fermenteres ved lave temperaturer gennem hele fremstillingsprocessen.
Ved konstant måling overvåges vinen og man sikrer, at den ikke bliver udsat for oxsidering.

Årgang: 2016

Drue: Falanghina

Vitis Aurunca – Se Agnese vinens tilblivelse:

Serena I.G.T. – Rødvin

Vinen er mild og har samtidig en blød struktur der gør den nem at nyde bare i sig selv.
Selektionen af druerne til Serena vinen sker meget omhyggeligt både før og efter selve plukningen. Druerne presses og fermenteres i 25-30 dage. Efterfølgende lagres vinen i 8 måneder.

Man kan med stor fordel dekantere denne vin – du vil nemt kunne fornemme en stor forskel i måden vinen åbner sig op på.

Årgang: 2015

Drue: Primitivo & Barbera

Fiona I.G.T. – Rødvin

En vin med behagelig krydret struktur. Man fornemmer en intensitet fra en druesort, der har eksisteret og været foretrukket siden romertiden.
Efter høsten af druerne bliver disse nøje sorteret og presset og fermenteret mellem 25-30 dage. Derefter lageres vinen i 8 måneder og bliver til en udsøgt Fiona.

Ligesom med Serena rødvinen, kan man med stor fordel også dekantere denne vin – du vil nemt kunne fornemme en stor forskel i måden vinen åbner sig op på.

Årgange: 2015 , 2016

Drue: Barbera

Ruth – Spumante Rosé Brut

En rosé mousserende vin lavet på Primitivo druen. Vinen har en smuk, lys rosa farve med en fin, vedvarende perlerække af bobler, der konstant er med til at give vinen en frisk duft af citrusfrugter og sødmefulde noter af små røde bærfrugter.

Årgange: 2017

Drue: Primitivo